DELICIA KIEST VOOR PCT

Delicia BV is één van de grootste producenten van chocolade broodbeleg en we hebben ze allemaal wel eens gegeten: de hagel, vlokken of crispies. Ook maakt Delicia thema- en seizoensbeleg alsmede ook klantspecifieke beleggen waar oneindige toepassingen mogelijk zijn.

Omdat klantspecifieke oplossingen en oneindige mogelijkheden ook in het DNA van PCT is geborgd heeft Delicia gekozen haar installaties te vervangen en de omvangrijke opdracht te gunnen aan PCT. PCT heeft op haar beurt dan ook de complete engineering voor haar rekening genomen.

Op de locatie, gelegen aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg, worden de bestaande centrale koelinstallatie, met een respectabele leeftijd van 30 jaar, als ook de gasgestookte CV-ketels vervangen door een nieuwe industriële NH3 koelinstallatie en een industriële NH3 add-on warmtepomp installatie, beide installaties zijn voorzien van zuigercompressoren van het fabricaat GEA. 

Tevens gaat PCT de aanleg van een extra nieuw afgiftenet verzorgen. De nieuwe installatie wordt ondergebracht in een door PCT ontworpen machinekamer welke uiteraard ook compleet vervaardigd gaat worden door PCT.

Gezien PCT en haar toeleveranciers snel kunnen schakelen start het project nog deze maand en is het doel om tussen Kerst en oud-en-nieuw de oversluiting te gaan maken. In haar eigen werkplaats pre-fabt PCT grote delen van de installatie zodat deze op locatie van Delicia alleen afgemonteerd hoeven te worden. Op deze wijze wordt een flinke tijdswinst gerealiseerd en ondervindt de productie van Delicia zo weinig mogelijk hinder van de werkzaamheden.

Vlnr Jan Willem Pikaar, Peter van Veldhoven en Maichel Franke van Delicia en Martijn Wolswijk en Twan Aarts van PCT.

Technische Specificaties:

Koelcapaciteit NH3 Chiller                740 kW

Koudemiddel                                    R717/NH3

Verdampingstemperatuur                 -2,5 ºC

Koudedrager medium                       Water/ propyleen glycol

Medium intrede temperatuur            +3,5 ºC

Medium uittrede temperatuur           -0,5 ºC

Capaciteit NH3 warmtepomp           500 kW

Koudemiddel                                    R717/NH3

Warmtedrager medium                     Water

Intrede temperatuur                          +55,0 ºC

Uittrede temperatuur                         +65,0 ºC