PCT Koudetechniek opent vestiging in Emmen

PCT Koudetechniek opent een vestiging in Emmen. Met de nieuwe vestiging wil PCT de markt in koel- en koudetechniek gaan bedienen in Noord- en Midden-Nederland. PCT is een van de grotere spelers in koeltechnische installaties in ons land. Het bedrijf telt 40 medewerkers en is voornamelijk actief in de voedingssector. Per 1 oktober jl. is het bedrijf gevestigd aan de Waanderweg 34 in Emmen.

Alle disciplines in koudetechniek in huis 

PCT Koudetechniek gaat met een team van 8 medewerkers van start in Emmen. Het andere kantoor van PCT is gevestigd in Deurne en Emmen is de 2e vestiging van het bedrijf. Opgericht in 1984 verzorgt PCT de complete engineering & ontwerp, fabricage, montage, installatie, serviceverlening en losse leveringen van koudetechniek. De onderneming ontwikkelt ook software voor de besturing en visualisatie van koel- en vriesinstallaties. PCT werkt voor tientallen grote bedrijven in de proces- en voedingsmiddelenindustrie. 

 

 V.l.n.r.: Randy van Soest, Hans Hebben, Raimond Lubbers, Jeffrey Crommentuijn, Sam de Jong, Martijn Wolswijk, Peter Briggeman en Twan Aarts.

Veel kansen in Noord- en Midden-Nederland

Raimond Lubbers, directeur van PCT Koudetechniek, voegt toe: “Wij zien veel kansen in Noord- en Midden-Nederland op het gebied van koudetechniek. We zijn dan ook trots om onze 2e vestiging in Emmen te openen. Er is veel industriële bedrijvigheid in deze omvangrijke regio waar Emmen, Groningen, Zwolle en de regio Twente belangrijke kerngebieden zijn. Wij bedienen bovendien klanten in heel Nederland en kunnen met de nieuwe vestiging nog dichterbij onze klanten opereren. Het aantal toepassingen waar koeltechniek wordt gebruikt groeit en er is steeds meer vraag naar zo duurzaam mogelijke installaties.”

Steeds relevanter vakgebied 

Koeling speelt een essentiële rol in de voedselverwerking maar ook in de hoogwaardige procesindustrie is een nauwkeurige temperatuurbeheersing vaak een vereiste. Expertise in koeltechniek is ook relevant voor andere toepassingen zoals de koeling van datacenters, het conditioneren van laboratoria en operatiekamers en industriële omgevingen.