Renovatie Eurofrigo Roermond

Eurofrigo BV is toonaangevend in de logistieke dienstverlening voor temperatuur gecontroleerde levensmiddelen in Europa. Zij zijn gespecialiseerd in opslag, forwarding, douaneafhandeling en het ontwikkelen van innovatieve supply chain oplossingen. Met eigen koel- en vrieshuizen in Rotterdam (Eemhaven en Maasvlakte), Venlo en Roermond is Eurofrigo in staat opslag, distributie en de gehele logistieke keten van koel- en vriesproducten te realiseren. Met een opslagcapaciteit van meer dan 130.000 palletplaatsen is Eurofrigo BV één van de grootste koel - en diepvriesorganisaties.

Nadat PCT eerder de opdracht heeft mogen ontvangen voor het vervangen van de complete centrale koel- en vriesinstallaties bij twee vestigingen van Eurofrigo in Venlo en de renovatie werkzaamheden bij Eurofrigo in Rotterdam – Eemhaven, heeft PCT onlangs de opdracht mogen ontvangen voor het vervangen van een deel van het bestaand leidingwerk alsmede het leveren en monteren van een NH3/glycol chiller bij een van de vestigingen van Eurofrigo te Roermond.

Op de locatie gelegen aan de Ringweg in Roermond worden de expeditie zones en enkele cellen voorzien van in totaal 17 nieuwe luchtkoelers. De luchtkoelers worden alle voorzien van energiezuinige EC ventilatoren. 

De koelers worden, middels compleet nieuw aan te leggen leidingwerk, aangesloten op een nieuwe door PCT in eigen huis te bouwen NH3/glycol chiller installatie.

De NH3/glycol chiller wordt volledig in eigen huis ontworpen, opgebouwd en ondergebracht in een containerised solution, waarna deze wordt afgebouwd en getransporteerd naar de klant. Op de te installeren locatie wordt het geheel verder, geïnstalleerd en inbedrijf gesteld. Verder wordt ook dit systeem voorzien van een eigen PLC besturing.

Na de realisatie van de NH3/glycol chiller wordt een deel van het bestaand stalen leidingwerk vervangen voor nieuw in RVS uit te voeren leidingwerk, Daarnaast worden er nieuwe regelstanden voorzien voor de bestaande verdampers. 

    

Op 8 februari 2023 werd op deze schittende opdracht het PCT glas geheven.

Op de bovenstaande foto: Gerard Raaijmakers en Marco Walschot van Eurofrigo samen met de PCT collega's Twan Aarts en Martijn Wolswijk.