Bavaria kiest PCT voor bierkoeling PSV

Onder leiding van de familie Swinkels brouwt men in de brouwerij van Bavaria te Lieshout (Brabant) al 7 generaties bier volgens een uniek familierecept. Zo waarborgt de brouwer al sinds 1719 de beste kwaliteit. Pure ingrediënten zijn de basis voor kwaliteit en daarom wordt Bavaria gebrouwen van natuurlijk mineraalwater en vermout Bavaria zijn eigen gerst.

 

De belangrijkste reden voor het drinken van Bavaria bier is het delen van spontane, leuke en vooral gezellige momenten samen. Niet gek dus dat Bavaria al ruim 15 jaar verbonden is aan voetbalclub PSV. In het Philipsstadion staan diverse centrale koelinstallaties opgesteld die zorgen dat bezoekers onder andere hun biertje op de juiste temperatuur uitgeschonken krijgen.

 

Begin 2017 is men gestart met de renovatie van de promenade aan de zuidzijde van het Philips Stadion. PCT heeft voor dit project opdracht gekregen voor het leveren en monteren van een nieuwe koelcel en centrale koelinstallatie. Het unieke aan de cel is dat deze wordt voorzien van een glazen wand waardoor de biertanks zichtbaar worden voor het publiek.

 

In de cel worden 3 waterkoelers van 280 ltr per stuk à 1ºC geplaatst die het bier tijdens het transport naar de tapkranen koud houden. Ook de cel wordt op temperatuur gehouden. Alle verbruikers worden aangesloten op een centrale koelinstallatie. Het geheel wordt bewaakt en beheerd door het unieke visualisatieprogramma van PCT.

 

Medio 2018 zal ook de noordzijde gerenoveerd worden.

 

Technische Specificaties

Koelcapaciteit 20 kW
Verdampingstemperatuur -5 ºC
Koudemiddel R448A DX-systeem

 

 

Bavaria