PCT realiseert Productielocatie - Geris Dairy Solutions, Nederweert NL

Direct naast de autosnelweg A2 ter hoogte van Nederweert is een compleet nieuwe productielocatie van Geris Dairy Solutions gerealiseerd. Geris Dairy Solutions is een internationale leverancier van zuivelproducten zoals kaas en boter. De nieuwe locatie is voorzien van een koelcel geschikt voor ca. 3960 euro-pallets, twee vriescellen ieder geschikt voor 3150 euro-pallets, twee gekoelde expeditie ruimtes en diverse koelingen ten behoeve van productieruimtes.

PCT is in het voortraject reeds ingeschakeld om mee te denken in een oplossing voor de koel- en vriesinstallatie. Gezien de uitfasering van synthetische koudemiddelen op de lange termijn is mede de keuze gemaakt om de installatie te voorzien van het natuurlijk koudemiddel R717/NH3 (ammoniak).

 

De centrale NH3 pomp installatie is hierbij voorzien van in totaal vier stuks industriële zuiger compressoren van het merk Grasso welke voorzien zijn van een frequentieregelaar om hiermee een maximaal rendement uit de installatie te halen. Tevens is de installatie zo ontworpen dat deze in aanmerking komt voor de energie investering aftrek EIA.

 

De gehele installatie wordt geregeld, beheerd en gevisualiseerd middels een in eigen huis ontwikkeld PLC besturingssysteem, waarmee zowel lokaal als op afstand de installatie beheerd kan worden.

 

Naast de bovengenoemde centrale koel- en vriesinstallatie heeft PCT eveneens de complete VRV-installatie voor het conditioneren van de diverse kantoren gerealiseerd.


Geris Dairy Solutions