PCT realiseert Bakkerij Fabriek - Bio Breadness, Fulda DE

Voor de nieuwbouw van een compleet nieuwe bakkerijfabriek in Duitsland heeft PCT de complete koel- en vriestechniek gerealiseerd. Deze bakkerij is onder andere voorzien van een dubbele vriestoren, een dubbele rijstoren, een koeltoren, vries- en koelcellen en diverse koelingen ten behoeve van productie ruimtes.

De dubbele vriestoren wordt gekoeld door een centrale NH3 (ammoniak) pomp installatie en heeft een totale vriescapaciteit van 400 kW bij een verdampingstemperatuur van -40ºC. Deze installatie wordt voorzien van 2 stuks Grasso® V1800T compressoren die beide worden voorzien van een frequentieregelaar om hiermee een maximaal rendement uit de installatie te halen.

In totaal worden er 2 centrale koelinstallaties geplaatst voor het conditioneren van de koel- en rijstorens en de ruimtekoelingen. Verder worden er luchtbehandelingsinstallaties geleverd ten behoeve van het conditioneren van de diverse productieruimtes.

Het geheel wordt geregeld middels een, in eigen huis ontwikkelde, PLC besturing met daaraan gekoppeld een centraal en vernieuwd visualisatiesysteem waardoor de installaties volledig op afstand beheerd kunnen worden.