Wat zijn de kansen van deze uitfasering?

Op meerdere manieren dragen natuurlijke koudemiddelen bij aan betere bedrijfsresultaten voor u.

TOT WEL 40% LAGERE ENERGIEREKENING

Natuurlijke koudemiddelen zijn energiezuinig. Gemiddeld valt de stroomrekening een kwart lager uit. Er zijn zelfs voorbeelden van bedrijven die een energiebesparing realiseerden van veertig procent dankzij natuurlijke koudemiddelen.

BENUTTEN VAN FISCALE REGELINGEN

Voor het toepassen van duurzame technologie bestaan interessante subsidies en aantrekkelijk fiscale stimuleringsregelingen. Zo kunt u met de Energie Investeringsaftrek wel 41,5% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Gemiddeld levert de EIA u wel 10% belastingvoordeel op. Wij helpen u actief om gebruik te maken van de faciliteiten die de overheid biedt, zoals subsidieregelingen en fiscale regelingen voor het verduurzamen van uw bedrijfsvoering.

VERBETERING VAN DE PRODUCTKWALITEIT

In sommige branches, zoals food, is aangetoond dat koeling met natuurlijke koudemiddelen helpt om kwaliteitsverlies van het gekoelde product te verminderen. Zowel de primaire sector als de verwerkende industrie kan daardoor profiteren van een betere opbrengst en een verlaging van (verwerkings)kosten.

BIJDRAGE AAN DUURZAAM ONDERNEMEN

Koeling met natuurlijke koudemiddelen past in een duurzame productieketen waar steeds meer vraag naar is. Drie procent van het totale elektriciteitsverbruik in ons land gaat op aan koeling. Natuurlijke koudemiddelen helpen om dit aandeel te verminderen en uw bedrijf te verduurzamen.

WAARMEE HELPEN WIJ U?

Wij helpen u om de kansen te grijpen die ontstaan door het uitfaseren van synthetische koudemiddelen. Onze jarenlange ervaring met natuurlijke koudemiddelen gebruiken wij om voor iedere ondernemer een passende oplossing aan te dragen. De oplossing die het best bij uw bedrijf past, hangt af van installatietechnische en bedrijfseconomische factoren. Zoals de leeftijd en staat van onderhoud van uw installatie, de ruimte in uw pand, veiligheidsaspecten, mogelijkheden voor kostenreductie, fiscale aspecten, energiereductie, uw investeringshorizon en budget en uiteraard uw plannen voor de toekomst.

Mocht u geïnteresseerd zijn in onze hulp bij het verbeteren van uw bedrijfsrendement, neem u dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.