Nieuws

VMBO-DOCENTEN MAKEN KENNIS MET KOUDETECHNIEK

Drie vmbo-scholen, het Hub van Doornecollege uit Deurne, Varendonk uit Someren en Vakcollege Helmond hebben op 16 november jl. kennisgemaakt met onze branche.

De 9 docenten hebben een bezoek gebracht aan Koning Koudetechniek in Bakel en PCT Koudetechniek in Deurne.

Lees verder.

PCT wordt waar Kerstpaleis

"Onze" dames van PCT hebben het kantoorgedeelte op 22 november 2022 omgetoverd tot een waar Kerstpaleis.

Lees verder.

Kom op 9 november 2022 naar onze Open Avond en Pizza Sessie.

Kom op 9 november 2022 naar onze Open Avond en Pizza Sessie.

Heb je interesse voor techniek en wil je meer te weten komen over koudetechniek, of werk je al in de koudetechniek en wil je het verschil met industriële koudetechniek weten?

Lees verder.

Riny van den Heuvel met pensioen

Op 31 maart 2022 was het zijn laatste werkdag, op 22 april zwaaiden klanten, leveranciers, collega's en partners hem uit.

Na ruim 38 jaar betrokken te zijn geweest bij PCT neemt onze oud directeur afscheid van PCT.

Lees verder.

Raimond lubbers interim directeur bij PCT

Na het vertrek van directeur Sander van den Heuvel is Raimond Lubbers per 3 december 2021 de nieuwe directeur van PCT op interim basis. 

De 53 jarige Raimond is getrouwd met Saskia en samen heeft het stel 5 kinderen. Raimond heeft inmiddels een rijke ervaring in de interim wereld en zo zijn hij en Unica ook geen vreemden van elkaar.

Lees verder.

Directeur Sander van den Heuvel vertrekt bij PCT

Directeur Sander van den Heuvel vertrekt met ingang van 1 december a.s. bij PCT Koudetechniek. Het bedrijf in Deurne sloot zich in maart 2020 aan bij Unica om een volgende groeifase in te zetten. Sander stak er de afgelopen anderhalf jaar al zijn energie in om dat te realiseren, maar is tot de conclusie gekomen dat er nieuw bloed nodig is om de vervolgstap met PCT te zetten. Zijn taken worden vanaf december overgenomen door een interim-directeur totdat er een permanente vervanger is gevonden.

Lees verder.

Ombouw bestaand besturings- en visualisatiesysteem - Jumbo Distributiecentrum - Breda

PCT heeft opdracht gekregen voor het compleet vervangen van het besturings- en visualisatiesysteem bij een bestaand Jumbo Distributiecentrum. De ombouw van het gehele systeem wordt in een zeer kort tijdbestek uitgevoerd, daar de installatie niet stil mag vallen. Hiervoor wordt de nieuwe hard- en software volledig vantevoren getest waarna de installatie gefaseerd om zal worden gebouwd.

Lees verder.

Vervanging leidingwerk centrale NH3 vriesintallatie - Aviko

PCT heeft opdracht gekregen voor het vervangen van een groot deel van het leidingwerk van de centrale NH3 (R717 - Ammoniak) vriesinstallatie bij een vestiging van Aviko. Daar productie ten allen tijde door moet gaan, wordt er zoveel mogelijk vantevoren geprefabed zodat de omkoppeling in een zo kort mogelijk tijdsbestek kan plaatsvinden.

Lees verder.

UITBREIDING DISTRIBUTIECENTRUM JUMBO SUPERMARKTEN BV - RAALTE

Na een succesvol eerste project in 2015 bij dit centrale vries distributiecentrum heeft Jumbo Supermarkten wederom haar vertrouwen uitgesproken in PCT ten behoeve van de uitbreiding van het bestaande distributiecentrum van Jumbo Supermarkten BV in Raalte. Het distributiecentrum waarin zich tot voorheen de centrale vriesopslag (ca. 10.000m2) en een gekoelde opslag (ca. 6.500m2) van Jumbo bevond is vrijwel geheel omgebouwd tot een volledig vries DC.

Lees verder.

CO2 TRANSKRITISCHE KOELINSTALLATIE VOOR DISTRIBUTIECENTRUM JUMBO - VEGHEL

PCT Koudetechniek heeft opdracht gekregen voor het plaatsen van een CO2 transkritische koelinstallatie voor een te koelen distributiecentrum voor Jumbo Veghel. Het distributiecentrum dient als opslag, verwerking en distributie van bloemen.

Lees verder.

Nieuwbouw-distributiecentrum-UDEA-Ekoplaza-Veghel

PCT Koudetechniek heeft opdracht gekregen voor het bouwen van een compleet distributiecentrum voor UDEA/Ekoplaza. Het gaat om een wereldprimeur op gebied van geconditioneerde warehousing inclusief een kantoorgebouw met een totaal oppervlak van ongeveer 32.000 vierkante meter. Een omvangrijk en duurzaam project, wat voldoet aan de certificering ‘Breeam Excellent’. PCT Koudetechniek levert de volledige koudetechniek en tevens de koude- en warmteopwekking voor de kantoorruimtes van het nieuwe bedrijfspand.

Lees verder.

Golfdag 2018 - Personeelsuitje PCT Koudetechniek

Een zeer geslaagd Personeelsuitje van PCT Koudetechniek! 
 

Lees verder.

PCT realiseert Productielocatie - Geris Dairy Solutions, Nederweert NL

Direct naast de autosnelweg A2 ter hoogte van Nederweert is een compleet nieuwe productielocatie van Geris Dairy Solutions gerealiseerd. Geris Dairy Solutions is een internationale leverancier van zuivelproducten zoals kaas en boter. De nieuwe locatie is voorzien van een koelcel geschikt voor ca. 3960 euro-pallets, twee vriescellen ieder geschikt voor 3150 euro-pallets, twee gekoelde expeditie ruimtes en diverse koelingen ten behoeve van productieruimtes.

Lees verder.

PCT realiseert Bakkerij Fabriek - Bio Breadness, Fulda DE

Voor de nieuwbouw van een compleet nieuwe bakkerijfabriek in Duitsland heeft PCT de complete koel- en vriestechniek gerealiseerd. Deze bakkerij is onder andere voorzien van een dubbele vriestoren, een dubbele rijstoren, een koeltoren, vries- en koelcellen en diverse koelingen ten behoeve van productie ruimtes.

Lees verder.