Nieuws

Interview met onze Paul: van kroeg naar koudetechniek

De redactie van RCC K&L heeft een super leuk interview gehouden met onze Paul.

Paul werkt al diverse jaren bij ons en is als monteur begonnen. Na interne doorgroei is Paul sinds begin 2024 benoemd tot Teamleider van de Maintenance afdeling.

Lees verder.

40 jarig jubileum

Op 5 april 2024 vierden we ons 40 jarig jubileum.

Een dag om nooit te vergeten.

Lees verder.

PCT Koudetechniek bestaat 40 jaar

Op 5 april vieren we een mijlpaal om trots op te zijn: PCT Koudetechniek bestaat 40 jaar! 

Bij PCT Koudetechniek staat innovatie centraal en dit jubileum is een testament van ons voortdurend streven naar vooruitgang. Samen vormen we een hecht team dat gedreven wordt door onze gedeelde passie voor koude- en klimaattechnologie.

Lees verder.

Oud directeur Riny van den Heuvel keert na pensionering terug bij PCT

Met heel veel trots mogen we melden dat onze oprichter en (inmiddels) pensionado terugkeert op "het oude nest".

 

Lees verder.

‘Cool guy’ Twan maakt studenten warm voor koeltechniek

Koelspecialisten zijn schaars. Daarom zoekt Twan Aarts (35) van PCT Koudetechniek steeds slimmere manieren om het werk te doen én nieuw talent te werven. AI helpt: daarmee gaan diagnoses sneller en beter – en het maakt techniekstudenten warm voor koeltechniek!

Lees verder.

Technici op training

Bij PCT een "leven lang leren"

Lees verder.

PCT Koudetechniek opent vestiging in Emmen

PCT Koudetechniek opent een vestiging in Emmen. Met de nieuwe vestiging wil PCT de markt in koel- en koudetechniek gaan bedienen in Noord- en Midden-Nederland. PCT is een van de grotere spelers in koeltechnische installaties in ons land. Het bedrijf telt 40 medewerkers en is voornamelijk actief in de voedingssector. Per 1 oktober jl. is het bedrijf gevestigd aan de Waanderweg 34 in Emmen.

Lees verder.

DELICIA KIEST VOOR PCT

Delicia BV is één van de grootste producenten van chocolade broodbeleg en we hebben ze allemaal wel eens gegeten: de hagel, vlokken of crispies. 

Lees verder.

Personeelsfeest luidt de zomervakantie 2023 in

Op vrijdag 21 juli 2023 was het zover, de zomervakantie werd ingeluid door een verpletterend personeelsfeest. Hoogtepunt van de avond was het optreden van niemand minder dan Jan Biggel.

Lees verder.

PCT verwelkomt 2 topmonteurs

We schrijven 2017 en in Abu Dhabi zijn de WorldSkills. Marlon Nieskens en Robin Smets zijn vanuit Nederland in de race om afgevaardigd te worden echter blijk Marlon net te oud voor deelname. Robin vertrekt daardoor naar Abu Dhabi en maakt een verpletterende indruk. 

Nederland heeft er 2 “topmonteurs” bij.

Lees verder.

PCT Lanceert de AR-Bril

Om met name onze toekomstige technici goed te kunnen ondersteunen, heeft PCT haar eerste AR-bril in gebruik genomen. Bij deze bril hoort een dusdanig kwalitatieve communicatie set voor geluid en internet die het mogelijk maakt om in technische ruimten goed te kunnen communiceren.

Lees verder.

VMBO-DOCENTEN MAKEN KENNIS MET KOUDETECHNIEK

Drie vmbo-scholen, het Hub van Doornecollege uit Deurne, Varendonk uit Someren en Vakcollege Helmond hebben op 16 november jl. kennisgemaakt met onze branche.

De 9 docenten hebben een bezoek gebracht aan Koning Koudetechniek in Bakel en PCT Koudetechniek in Deurne.

Lees verder.

PCT wordt waar Kerstpaleis

"Onze" dames van PCT hebben het kantoorgedeelte op 22 november 2022 omgetoverd tot een waar Kerstpaleis.

Lees verder.

Kom op 9 november 2022 naar onze Open Avond en Pizza Sessie.

Kom op 9 november 2022 naar onze Open Avond en Pizza Sessie.

Heb je interesse voor techniek en wil je meer te weten komen over koudetechniek, of werk je al in de koudetechniek en wil je het verschil met industriële koudetechniek weten?

Lees verder.

Riny van den Heuvel met pensioen

Op 31 maart 2022 was het zijn laatste werkdag, op 22 april zwaaiden klanten, leveranciers, collega's en partners hem uit.

Na ruim 38 jaar betrokken te zijn geweest bij PCT neemt onze oud directeur afscheid van PCT.

Lees verder.

Raimond lubbers interim directeur bij PCT

Na het vertrek van directeur Sander van den Heuvel is Raimond Lubbers per 3 december 2021 de nieuwe directeur van PCT op interim basis. 

De 53 jarige Raimond is getrouwd met Saskia en samen heeft het stel 5 kinderen. Raimond heeft inmiddels een rijke ervaring in de interim wereld en zo zijn hij en Unica ook geen vreemden van elkaar.

Lees verder.

Directeur Sander van den Heuvel vertrekt bij PCT

Directeur Sander van den Heuvel vertrekt met ingang van 1 december a.s. bij PCT Koudetechniek. Het bedrijf in Deurne sloot zich in maart 2020 aan bij Unica om een volgende groeifase in te zetten. Sander stak er de afgelopen anderhalf jaar al zijn energie in om dat te realiseren, maar is tot de conclusie gekomen dat er nieuw bloed nodig is om de vervolgstap met PCT te zetten. Zijn taken worden vanaf december overgenomen door een interim-directeur totdat er een permanente vervanger is gevonden.

Lees verder.

Ombouw bestaand besturings- en visualisatiesysteem - Jumbo Distributiecentrum - Breda

PCT heeft opdracht gekregen voor het compleet vervangen van het besturings- en visualisatiesysteem bij een bestaand Jumbo Distributiecentrum. De ombouw van het gehele systeem wordt in een zeer kort tijdbestek uitgevoerd, daar de installatie niet stil mag vallen. Hiervoor wordt de nieuwe hard- en software volledig vantevoren getest waarna de installatie gefaseerd om zal worden gebouwd.

Lees verder.

Vervanging leidingwerk centrale NH3 vriesintallatie - Aviko

PCT heeft opdracht gekregen voor het vervangen van een groot deel van het leidingwerk van de centrale NH3 (R717 - Ammoniak) vriesinstallatie bij een vestiging van Aviko. Daar productie ten allen tijde door moet gaan, wordt er zoveel mogelijk vantevoren geprefabed zodat de omkoppeling in een zo kort mogelijk tijdsbestek kan plaatsvinden.

Lees verder.

UITBREIDING DISTRIBUTIECENTRUM JUMBO SUPERMARKTEN BV - RAALTE

Na een succesvol eerste project in 2015 bij dit centrale vries distributiecentrum heeft Jumbo Supermarkten wederom haar vertrouwen uitgesproken in PCT ten behoeve van de uitbreiding van het bestaande distributiecentrum van Jumbo Supermarkten BV in Raalte. Het distributiecentrum waarin zich tot voorheen de centrale vriesopslag (ca. 10.000m2) en een gekoelde opslag (ca. 6.500m2) van Jumbo bevond is vrijwel geheel omgebouwd tot een volledig vries DC.

Lees verder.

CO2 TRANSKRITISCHE KOELINSTALLATIE VOOR DISTRIBUTIECENTRUM JUMBO - VEGHEL

PCT Koudetechniek heeft opdracht gekregen voor het plaatsen van een CO2 transkritische koelinstallatie voor een te koelen distributiecentrum voor Jumbo Veghel. Het distributiecentrum dient als opslag, verwerking en distributie van bloemen.

Lees verder.

Nieuwbouw-distributiecentrum-UDEA-Ekoplaza-Veghel

PCT Koudetechniek heeft opdracht gekregen voor het bouwen van een compleet distributiecentrum voor UDEA/Ekoplaza. Het gaat om een wereldprimeur op gebied van geconditioneerde warehousing inclusief een kantoorgebouw met een totaal oppervlak van ongeveer 32.000 vierkante meter. Een omvangrijk en duurzaam project, wat voldoet aan de certificering ‘Breeam Excellent’. PCT Koudetechniek levert de volledige koudetechniek en tevens de koude- en warmteopwekking voor de kantoorruimtes van het nieuwe bedrijfspand.

Lees verder.

Golfdag 2018 - Personeelsuitje PCT Koudetechniek

Een zeer geslaagd Personeelsuitje van PCT Koudetechniek! 
 

Lees verder.

PCT realiseert Productielocatie - Geris Dairy Solutions, Nederweert NL

Direct naast de autosnelweg A2 ter hoogte van Nederweert is een compleet nieuwe productielocatie van Geris Dairy Solutions gerealiseerd. Geris Dairy Solutions is een internationale leverancier van zuivelproducten zoals kaas en boter. De nieuwe locatie is voorzien van een koelcel geschikt voor ca. 3960 euro-pallets, twee vriescellen ieder geschikt voor 3150 euro-pallets, twee gekoelde expeditie ruimtes en diverse koelingen ten behoeve van productieruimtes.

Lees verder.

PCT realiseert Bakkerij Fabriek - Bio Breadness, Fulda DE

Voor de nieuwbouw van een compleet nieuwe bakkerijfabriek in Duitsland heeft PCT de complete koel- en vriestechniek gerealiseerd. Deze bakkerij is onder andere voorzien van een dubbele vriestoren, een dubbele rijstoren, een koeltoren, vries- en koelcellen en diverse koelingen ten behoeve van productie ruimtes.

Lees verder.